ZGODOVINA PODJETJA

Podjetje za letalsko fotografijo je leta 1999 ustanovil Matevž Lenarčič. Do leta 2008 je delovalo v okviru podjetja ILUZIJA, ki se je nato preimenovalo v AEROVIZIJA letalska fotografija d.o.o.

V začetnem obdobju je bila nosilna panoramska letalska fotografija. V okviru podjetja je bila leta 2002 organizirana letalska odprava "World Transsiberia", leta 2004 pa rekorden polet "Proti soncu-z ultralahkim letalom okrog sveta". Naslednje leto je sledil  polet v "Afriko - Dolina življenja". Dejavnost aerosnemanja je bila dopolnjena s knjigami Okrog edinega sveta, Slovenija izpod neba in Alpe-kot jih vidijo ptice. Slednja knjiga je izšla že v štirih jezikih.

Po letu 2005 je bilo letalo modificirano za profesionalno  snemanje v kartografske namene. V sodelovanju z geodetskim podjetjem 2B d.o.o. je bil razvit alternativni pristop za aerosnemanje iz lahkih letal z uporabo malo in srednje formatnih digitalnih kamer. Podjetje je dobilo kot prvo v Sloveniji dovoljenje za dela v zraku z ultralahkimi letali.

V sodelovanju z geodetskimi podjetji Aerovizija danes ponuja  visokokakovostne izdelke s področja panoramske in vertikalne aero fotografije.


Sinus - sončni zahod Kope